Få en lyckad friskvårdssatsning med en aktivitetsutmaning

En viktig faktor bakom en lyckad friskvårdssatsning är möjligheten att kunna välja aktiviteter utifrån intresse. Vad som är roligt och vad som passar ens motionsnivå är mycket individuellt.

Därför är denna typ av utmaning ett bra steg i företagets friskvårdsarbete där varje deltagare kan göra något på egen hand eller tillsammans med andra. Att göra något tillsammans ökar motivationen och det blir lättare att komma i väg på aktiviteterna, så att det verkligen blir av.

Kontakta oss redan nu!

1 minut = 1 poäng

Aktivitetsutmaningen bygger på det enkla konceptet där 1 minut ger 1 poäng. Detta gör det möjligt för alla att vara med och tävla på lika villkor.

Aktiviteter för alla!

Det viktiga är inte vad du gör för aktivitet utan att du faktiskt motionerar och rör på dig regelbundet. Med ett 60-tal olika aktiviteter finns det något för alla!

Inga stegräknare

I aktivitetsutmaningen behöver ni inte några stegräknare då det är tiden som räknas. Detta minskar både kostnad och administration för er.

Hur fungerar aktivitetsutmaningen?

Hur fungerar aktivitetsutmaningen?

Registrera aktiviteter

För att registrera aktiviteter loggar man in på tävlingssidan, genom att logga in här på hemsidan eller i Wellstep-appen.

På tävlingssidan fyller du enkelt i antal minuter och vilken aktivitet som har utförts. Det finns ett 60-tal aktiviteter att välja mellan. En aktivitet måste ha utförts i minst 15 minuter.

Aktivitetsmål

Målet i aktivitetsutmaningen är att aktivera sig minst 30 minuter per dag i snitt. På tävlingssidan kan du se ditt eget och dina kollegors resultat både i antal poäng och i procent. Ett resultat på 100% innebär ett snitt på 30 minuters aktivitet per dag för de dagar som tävlingen har pågått.

Som deltagare ser du hur många veckor och vilka av tävlingsveckorna där du har klarat målet.

Utmärkelser

Varje måndag klockan 12 delas det ut ”utmärkelser” till den deltagare och det team som har samlat ihop flest poäng under föregående vecka.

Fler funktioner i aktivitetsutmaningen

Ni kan tävla i både lag och individuellt.

Vid lagtävlingen ser man antal poäng och procent för respektive team inne på tävlingssidan.

Om teamen är olika stora räknas ett medelvärde fram och det går på så sätt att ha grupper som är olika stora.

Det går att skapa personliga utmaningar, exempelvis 100 minuters promenad per vecka, och följa resultatet på tävlingssidan.

I slutet av aktivitetsutmaningen erbjuds deltagarna att svara på några enkla frågor om motionsvanor och liknande. Resultatet från enkäten kan vara till stor hjälp för er som företag när ni utvärderar tävlingen och planerar nya friskvårdsaktiviteter i framtiden.

Kondition är en viktig resurs för att både ha ork och energi över till det vi vill göra. Nu ingår ett frågebaserat test i Wellstep där alla deltagare kan testa sin egen kondition och få svar på hur bra flåset egentligen är. Testet kan utföras hur många gånger man vill under pågående tävling.

Testet ger dig ett så kallat testvärde. Rekommendationen om man har ett stillasittande kontorsarbete är ett testvärde på minst 35. Det är ungefär vad som krävs för att kunna syresätta sin kropp och hjärna under en hel arbetsdag och även ha energi kvar efteråt. Det anses också vara ett gränsvärde för att inte riskera ohälsa kopplat till kondition. För att uppnå ett testvärde på 35 behöver man dagligen utföra cirka en halvtimmes pulshöjande motion.

Efter avslutat test väljer deltagaren själv om resultatet ska sparas.

Konditionstestet som är frågebaserat finns tillgängligt både i aktivitetsutmaningar och stegtävlingar och bygger på en bearbetning av en publicerad vetenskaplig artikel i Medicine and Science in Sports and Exercise.

För att motivera varandra kan man skriva inlägg på tävlingssidan. Heja på dina teammedlemmar, tipsa kollegorna om kul aktiviteter eller varför inte skryta om dina nya poäng! Ett meddelande kan antingen visas för alla deltagare eller enbart för det egna teamet.

Wellstep finns tillgängligt både på svenska och engelska. Utskick av inloggningsuppgifter kan ske både på svenska och engelska, och varje deltagare kan själv välja vilket språk man önskar när man loggar in.

Vill man dela in deltagarna i avdelningar går det utmärkt och på så sätt kan man jämföra de olika avdelningarna med varandra. Med avdelningar visas resultatet i tre nivåer; individuellt, lag och avdelning.

Har du frågor om aktivitetsutmaningen?

Kontakta oss om ni har några frågor om funktioner i tävlingen, hur ni kommer i gång eller om ni har några speciella önskemål.

Kontakta oss

Fler funktioner i aktivitetsutmaningen

PLUS

Skapa extra engagemang och motivation med vårt PLUS-tillval som går att kombinera med både stegtävlingen och aktivitetsutmaningen.

29kr extra/deltagare. PLUS ingår alltid utan extra kostnad i vårt abonnemang.

Läs mer om PLUS
Gemensamma akrtiviteter

Tagga andra deltagare och få extra poäng

Vad tycker våra kunder?

  • Ett riktigt kul sätt att motionera på, vi har triggat varandra och verkligen jobbat för att avdelningen skulle få en bra placering. Det är också kul att alla kan vara med och bidra, man behöver inte vara i toppform eller träningstokig.
  • Det vi har märkt mest är att vi inte är lika trötta längre och vi kommer fortsätta röra på oss lika mycket nu efteråt!
  • Det har varit roligt att vara med. Mår bättre, är gladare och har gått ner ett par kg.
  • En härlig spark i baken.
  • Tävlingen har bidragit till trevliga samtal med medarbetare på företaget som man annars inte har haft kontakt med.

Kom i gång med 3 enkla steg

1. Beställ här på hemsidan eller kontakta oss via telefon eller e-post.

2. Ladda upp en lista med namn, e-postadress & ev. lagindelning i beställningen eller skicka med e-post.

eller

Använd en anmälningssida: www.wellstep.se/foretagsnamn

3. Vi skickar ut välkomstmail till alla deltagare med instruktioner och inloggningsuppgifter.

Klart!

Vill ni komma i gång redan inom några dagar, går det snabbt och smidigt att komma i gång med Wellstep.

Räkna ut pris och beställ

Testinloggning till aktivitetsutmaningen

Testinloggning till aktivitetsutmaningen

Passa på att testa våra tävlingar innan ni bestämmer er.

Testa gratis