1 minut = 1 poäng

Aktivitetsutmaningen bygger på det enkla konceptet 1 minut = 1 poäng. Detta gör det möjligt för alla att vara med och tävla på lika villkor.

Vad gillar du?

Det viktiga är inte vad du gör för aktivitet utan att du faktiskt motionerar regelbundet. Med ett 60-tal olika aktiviteter finns det något för alla!

Inga stegräknare

I aktivitetsutmaningen behöver ni inte några stegräknare då det är tiden som räknas. Detta minskar både kostnad och administration för er.

Hur fungerar aktivitetsutmaningen?

Hur fungerar aktivitetsutmaningen?

Registrera aktiviteter

För att registrera aktiviteter loggar man in på tävlingssidan, det kan man göra genom att logga in här på hemidan (klicka på knappen längst upp sidan) eller i Wellstep-appen.

På tävlingssidan fyller du enkelt i antal minuter och vilken av det 60-tal aktiviteter som finns att välja mellan. En aktivitet måste vara minst 15 minuter.

Aktivitetsmål

Målet i aktivitetsutmaningen är att aktivera sig minst 30 minuter per dag i snitt. På tävlingssidan kan du se ditt eget och dina kollegors resulat både i antal poäng (1 minut = 1 poäng) och i procent där 100% innebär ett snitt på 30 minuters aktivitet per dag hittils under tävlingen.

Som deltagare ser du hur många och vilka av tävlingsveckorna där du klarat målet.

Utmärkelser

Varje måndag kl 12 delas det ut ”utmärkelser” till den deltagare och det lag som samlat ihop flest poäng under föregående vecka.

Fler funktioner i aktivitetsutmaningen

Ni kan välja om ni vill tävla i lag eller inte. Vid lagtävlingen ser man antal poäng samt procent för resp. lag på tävlingssidan.

Om lagen är olika stora räknas ett medelvärde fram och det går därmed att ha lag som är olika stora.

I en lagtävling är det även möjligt för en deltagare att inte ingå i något lag och därmed endast tävla individuellt.

Skapa personliga utmaningar, t.ex. 100 minuter promenad per vecka och följ resulatet på tävlingssidan.

I slutet av aktivitetsutmaningen erbjuds deltagarna svara på några enkla frågor om motionsvanor etc. Resultatet kan vara till stor hjälp för er som kund när ni utvärderar tävlingen och planerar nya friskvårdsaktiviteter i framtiden.

Kondition är en viktig resurs för att ha ork och energi till det vi vill göra. Nu ingår ett frågebaserat test i Wellstep där alla deltagare kan testa sin egen kondition och få svar på hur bra flåset egentligen är.

Testet ger dig ett så kallat testvärde. Rekommendationen vid ett stillasittande kontorsarbete är att ha ett testvärde på minst 35. Testvärdet 35 är ungefär vad som krävs för att kunna syresätta kropp och hjärna under en hel arbetsdag och även ha energi kvar efteråt. Det anses också vara ett gränsvärde för att inte riskera ohälsa kopplat till kondition. För att uppnå ett testvärde på 35 krävs det ungefär en halvtimmas daglig, lite pulshöjande, motion.

Deltagaren väljer själv efter avslutat test om denne vill spara resultatet.

Konditionstestet som är frågebaserat finns tillgängligt både i stegtävlingar och aktivitetsutmaningar och bygger på en bearbetning av en publicerad vetenskaplig artikel i Medicine and Science in Sports and Exercise.

För att motivera varandra kan man skriva inlägg på tävlingssidan. Heja på sina lagkamrater, tipsa kollegorna om promenadstråk eller varför inte skryta om dina nya stegrekord! Ett meddelande kan antingen visas för alla deltagare eller enbart för det egna laget.

Wellstep finns tillgängligt både på svenska och engelska. Utskick av inloggningsuppgifter kan ske både på svenska och engelska, och varje deltagare kan själv välja vilket språk man önskar när man loggar in.

Det går om man vill dela in lagen i avdelningar och på så sätt jämföra de olika avdelningarna med varandra.

Vill ni använda aktivitetsutmaningen som ett sätt att motivera till ökad motion på arbetsplatsen men samtidigt använda tävlingen som ett sätt att bidra till välgörenhet? I Wellstep kan ni aktivera en CSR-modul (Corporate Social Responsibility).

Detta kan ske på två olika sätt:

  1. Ni sätter ett belopp i kr per antal poäng, t.ex. 10kr till ett specifikt ändamål per 100 poäng. Beloppet summera ihop och presenteras för deltagarna under hela tävlingen. Det går att sätta ett max-belopp om så önskas.
  2. Ni sätter en eller flera nivåer, dvs när företaget nått t.ex. 1 000 poäng skänker ni ett satt belopp till välgörenhet. Det går att ha flera nivåer där det på tävlingssidan står vilken nivå som passerats och hur många poäng det är kvar till nästa nivå.
  3. Beloppet till välgörenhet baseras på antal procent som klarar målet på 30 minuter. Ni sätter då ett maxbelopp som motsvarar att alla deltagare klarar 30 minuters aktivitet under utmaningens alla dagar.

Hör av er till oss om ni har några frågor eller om ni har önskemål kring hur ni vill att er aktivitetsutmaning med inriktning mot välgörenhet ska fungera.

Har du frågor om aktivitetsutmaningen?

Kontakta oss om ni har några frågor om funktioner i tävlingen, hur ni kommer igång eller om ni några speciella önskemål!

Kontakt

Vad tycker våra kunder?

  • Ett riktigt kul sätt att motionera på, vi har triggat varandra och verkligen jobbat för att avdelningen skulle få en bra placering. Det är också kul att alla kan vara med och bidra, man behöver inte vara i toppform eller träningstokig.
  • Det vi har märkt mest är att vi inte är lika trötta längre och vi kommer fortsätta röra på oss lika mycket nu efteråt!
  • Det har varit roligt att vara med. Mår bättre, är gladare och har gått ner ett par kg.
  • En härlig spark i baken.
  • Tävlingen har bidragit till trevliga samtal med medarbetare på företaget som man annars inte har haft kontakt med.

Kom igång med 3 enkla steg

1. Beställ här på hemsidan eller kontakta oss via e-post/telefon

2. Ladda upp lista med namn, e-postadress & ev. lagindelning i beställningen eller skicka med e-post.

eller

Använd en anmälningssida: www.wellstep.se/foretagsnamn

3. Vi skickar ut välkomstmail till alla deltagare med instruktioner och inloggningsuppgifter. Klart!

Det går snabbt och smidigt att komma igång med Wellstep och ni kan om ni vill vara igång redan om några dagar.

Räkna ut pris och beställ

Demoinloggning till aktivitetsutmaningen

Demoinloggning till aktivitetsutmaningen

Testa våra tävlingar innan ni bestämmer er.

Klicka här