skip to Main Content

Enkel och rolig tävling som motiverar alla att röra på sig mer.

På med stegräknaren och börja räkna steg!

Motivation att röra på sig

Stegtävlingen kommer motivera alla på jobbet att börja röra sig mer, och framförallt dem som kanske inte rör sig så mycket och som behöver en sporre för att komma igång.

Vad är en stegtävling?

I stegtävlingen tävlar man mot varandra i vem som går flest steg. Genom att registrera stegen på tävlingssidan jämförs stegen mot andra deltagarna och lag för att se vem som kommer först i mål.

Alla kan vara med!

Grunden i Wellstep är att det ska vara enkelt som möjligt att vara med och administrera, därför är stegtävling utformad för att man även utan större vana av dator och telefon kan vara med.

Hur fungerar stegtävlingen?

Registrera steg

När man loggat in registrerar man enkelt sina steg genom att skriva in antalet steg och om man vill kan man välja ett datum då man gått dessa steg annars lägga stegen in på dagens datum.

Registrera via dator, mobiltelefon eller SMS

Vi erbjuder följande alternativ för att registrera steg och aktiviteter:

 • Hemsida, www.wellstep.se
 • I appen (laddas ner från Google Play eller App Store)
 • Via webbläsaren i telefonen, m.wellstep.se
 • SMS

Mer än steg – omvandla aktiviteter

I Wellsteps stegtävling finns ett 60-tal olika aktiviteter att välja mellan som t.ex. spinning, fotboll och simning. Om ert företag vill lägga till fler aktiviteter är det bara att ni meddelar oss detta så löser vi det.

För att omvandla en aktivitet väljer man helt enkelt den aktivitet man gjort i en lista och skriver in antalet minuter man utfört aktiviteten.

Om ni vill begränsa möjligheterna att omvandla aktivieteter finns inbyggt stöd för detta. Ni kan t.ex. begränsa antalet steg man kan få per aktitet och/eller man aktiviteteter per dag.

Vill ni helt ta bort möjligheten att omvandala aktiviteter, och alltså endast räkna steg från stegräknaren, är det bara att ni skriver in detta vid beställningen.

Övriga funktioner i stegtävlingen

Wellsteps många funktioner gör det både enkelt att använda och lätt att administrera stegtävlingen. När du loggar in ser du allt du behöver med en gång utan att behöva klicka dig runt bland många olika sidor, det vikigaste finns samlat på förstasidan.

Kontakta oss gärna om ni har frågot om hur stegtävlingen fungerar och om vi har stöd för era önskemål.

Tävla i lag och individuellt

Ni tävlar både i lag och indivuduellt. Varje lag har en marker på kartan och resultatet för lag och individuellt presenteras i tydliga tabeller på tävlingssidan.

Om lagen är olika stora räknas ett medelvärde fram och det går därmed att ha lag som är olika stora.

Det går även att inte vara med i något lag, dvs. bara tävla individuellt.

Personligt stegmål

Alla deltagare har som standard ett stegmål på 10 000 steg/dag och detta kan enkelt ändras. I stegtävlingen kan man på en stegbarometer se hur man ligger i förhållande till detta mål, hur mycket man ev. måste gå för att komma ikapp och ger också förslag på aktiviteter för att komma upp i sitt stegmål.

Det personliga stegmålet gör det möjligt att tävla mot sig själv och vara tävlingsinriktad även om man inte tillhör toppen av deltagarna.

Omvandlaren

I omvandlaren kan deltagarna testa att omvandla olika aktiviteter och se beräknad viktnedgång antalet förbrända kalorier.

Detta gör det enkelt att jämföra olika aktiviteter och utforma en egen träningsplan.

Begränsningar av registreringar

Om man vill begränsa antalet steg kan det göras på tre olika sätt:

 • Max antal steg/aktivitet
 • Max antal aktiviteter/dag
 • Max antal steg/dag

Det går även att sätta en gräns för hur många dagar bakåt i tiden man kan registrera steg/aktiviteter.

Utvärderingsenkät

I slutet av stegtävling erbjuds deltagarna i stegtävlingen att svara på några enkla frågor om motionsvanor etc. Resultatet kan vara till stor hjälp för er som kund när ni utvärderar stegtävlingen och planerar nya friskvårdsaktiviteter i framtiden.

Karta

Tävlingsresultatet följer man under stegtävlingen både i de tabeller där man kan se vilka lag och deltagare som leder, men kanske framförallt på kartan som visar vägen från start till mål.

Delmål

Vägen från start till mål går genom ett antal delmål. Det datum som lagen/deltagarna passerar registreras och ger möjlighet att t.ex. dela ut delmålspriser.

Varje delmål beskrivs även kortfattat och möjlighet att klicka vidare för att läsa mer om platserna man passerar.

Forum

För att motivera varandra kan man skriva inlägg i det gemensamma forumet. Heja på sina lagkamrater, tipsa kollegorna om promenadstråk eller varför inte skryta om dina nya stegrekord!

Svenska eller engelska?

Utmana kollegorna i andra länder! Wellstep finns både på svenska och engelska, och det går att välja vilka deltagare som stegtävlingen ska visas på svenska resp. engelska.

Avdelningar på arbetsplatsen?

Det går om man vill dela in lagen i avdelningar och på så sätt jämföra de olika avdelningarna med varandra.

FAQ – Vanliga frågor

Här hittar du svaren på en del vanliga frågor. Hittar du inte svaret är det bara att du hör av dig till oss!

Hur lång tid tar det att gå sträckorna?

Tiden det tar att gå en sträcka varierar på dels hur lång sträckan är och hur många ni har i laget. I listan med alla tillgängliga sträckor nedan kan du även se hur lång tid det skulle ta för er att gå.

Måste jag köpa en stegräknare av er?

Nej, Wellstep fungera med alla modeller av stegräknare och har ni redan köpt in detta behöver ni naturligtvis inte köpa en nya. Ni beställer då helt enkelt tjänsten utan stegräknare. Det går också mixa så att ni t.ex. beställer tio användare utan stegräknare och 20 med.

Hur lång tid kan vi hålla på med tävlingen?

Stegtävlingen kan pågår upp till 12 månader.

Hur fungerar det om man är olika många i lagen?

Stegen summeras inom lagen och beroende på hur många man är i sitt lag i förhållande till andra lag justera antalet steg. Om man är färre i sitt lag än genomsnittet kommer laget få extrasteg för att kompensera för detta, och tvärtom om man är många i sitt lag. Antalet steg som läggs till eller dras ifrån är helt baserade på lagets steg-medel så man kommer inte att ha någon fördel eller nackdel av detta.

Funkar den mobila inloggningen på alla telefoner?

För att använda den mobila inloggningen på Wellstep behövs en smartphone.

Om man inte har en smartphone går det även att SMS in steg och aktiviteter, detta har alla telefoner stöd för och kostar inget extra utöver vanligt ett vanligt SMS.

Behöver jag installera något program?

Nej, du behöver inte installera något utan allt sköts av Wellstep. Hela tjänsten är webbaserad så du kan komma åt den var som helst i världen.

Kan jag beställa fler användarlicenser efter att jag beställt tjänsten?

Inga problem, det går fint. Skicka bara ett mail med dina kontaktuppgifter så lägger vi in detta.

Hur lång leveranstid är det?

Vid beställning läggs er stegtävling upp inom 2-3 dagar om inget annat övreenskommits innan. Stegräknare skickas normalt inom 1-2 dagar. Kontakta oss gärna innan om ni vill beställa fler än 200 stegräknare då leveranstiden ibland kan bli några dagar extra.

Hör av er om det är extra bråttom så fixar vi det!

Kan ni leverera till flera orter?

Absolut, vi kan ordna så att stegräknarna leverera direkt till resp. ort/kontor.

Hur många deltagare/lag kan man ha?

Det går att vara hur många som helst!

Kan man ta bort möjligheten att omvandla aktiviteter?

Ja, vi kan stänga av den möjligheten om ni önskar.

Går det att anpassa stegtävlingen efter våra önskemål?

Det finns stora möjligheter att anpassa tävlingen. Kontakta oss för mer information och kostnader för detta.

Stegräknare

I stegtävlingen behöver varje deltagare en stegräknare. Wellstep säljer endast stegräknare av hög kvalité och som man kan lita på. Det går självklart att köpa en stegtävling utan stegräknare om ni redan har detta.

Silva Ex Step

Silva Ex Step

Liten och smidig stegräknare med clips på baksidan med vilket stegräknaren fästes t.ex. i bältet. Silva Ex Step räknar endast steg.

Stegräknaren väger 32 gram och filtrerar den bort enstaka och tillfälliga rörelser för att ge ett rättvisande resultat.

Levereras med säkerhetssnodd. 2 års garanti.

 • Stegräknare
Omron Walking Style One 2.0

Omron Walking Style One 2.0

Omron Walking style One är en tunn stegräknare av hög kvalité. Du bär den i fickan eller i byxlinningen med det medföljande clipset.

Väger 20g. 2 års garanti.

 • Stegräknare
 • Distansmätare
 • Klocka

Vi rekomenderar!

Omron Walking Style One 2.1

Omron Walking Style One 2.1

Omron Walking style One 2.1 har förutom att vara en vanlig stegräknare har den även en aerobisk stegräknare, som räknar antalet jämna steg i oavbruten följd.

Väger 20g. 2 års garanti.

 • Stegräknare
 • Distansmätare
 • Kaloriförbrukning
 • Aerobiska steg
 • 7-dagars minne
 • Klocka

Vad tycker våra kunder?

 • Det har verkligen funkat som en bra motivation till att röra på mig mer!
 • En verklig push att sätta igång med träningen igen. Kommer fortsätta använda stegräknaren efter tävlingsslut som inspiration och koll på stegmål, för det blir inte många steg en vanlig arbetsdag på kontoret 🙂 Det här vill jag göra igen med mina kollegor!
 • Det har varit kul att vara med i tävlingen! Dessutom mycket trevligt att det syns i kläderna, som blivit större ;o)
 • det blir ett trevligt tävlingsmoment och en del kollegor som normalt sett inte motionerar kommer igång på detta sätt. Kul att se ”hur långt man går”
 • Ett trevligt sätt att tävla mot sig själv, exempelvis ta trappan istället för hissen. Hoppa av en station tidigare och gå sista biten. Sen är fördelen också att man kan pusha varandra utan att för den delen jaga och stressa steg. Alltså ett bra sätt att motionera på.
 • Har fått många ”soffliggare” på företaget att börja motionera. Perfekt!! Den har också skapat mycket engagemang och ”snack” på företaget. Kost och motion har fått stort diskussionsutrymme vid fikaborden!

Vart vill ni gå?

Ni väljer själva vilken sträcka ni vill gå. Det finns både kortare och lite längre sträckor för att passa typer av tävlingsupplägg, såväl stora som små lag och olika långa tävlingsperioder.

Väljer ni en individuell tävling räknar ni med 1 person per lag. Det går också att räkna med 1 person/lag (stegsnitt) även om ni har en lagtävling, något som kan vara lämpligt om lagen skiljer sig mycket åt i antalet personer per lag. Meddela oss detta vid beställning så lägger vi upp tävlingen med detta upplägg.

Se nedan vilka sträckor som finns att välja mellan och genom att välja stegsnitt och antal personer per lag kan ni se hur lång tid resp. sträcka tar att gå. Det går även att lägga upp egan sträckor, kontakta oss för mer information.

Vi rekomenderar en tävlingsperiod om 4-6 veckor.

Räkna ut antal dagar

Snitt per deltagare: - 10 000  steg/dag +
Antal deltagare per lag (i snitt): - 5  deltagare +

Från Stockholm till

Göteborg41 mil11 dagar
Oslo43 mil12 dagar
Malmö55 mil15 dagar
Köpenhamn69 mil19 dagar
Haparanda87 mil24 dagar
Berlin91 mil26 dagar
Prag117 mil33 dagar
Amsterdam119 mil34 dagar
Nordkap139 mil40 dagar
Paris157 mil44 dagar
Chamonix169 mil48 dagar
Milano180 mil51 dagar
Monaco202 mil57 dagar
Rom220 mil62 dagar
Istanbul225 mil64 dagar
Barcelona259 mil74 dagar
Malta266 mil76 dagar
Casablanca360 mil103 dagar
Gran Canaria   448 mil128 dagar
Dubai551 mil157 dagar
Bombay710 mil203 dagar
Sri Lanka865 mil247 dagar
Kapstaden1121 mil320 dagar
Peking1240 mil354 dagar
Hong Kong1278 mil365 dagar
Tokyo1460 mil417 dagar
Sydney1808 mil   517 dagar

Från Göteborg till

Köpenhamn27 mil8 dagar
Stockholm41 mil11 dagar
Berlin61 mil17 dagar
Budapest130 mil37 dagar
Tromsö142 mil41 dagar
Rom191 mil54 dagar
Malta247 mil70 dagar
Gran Canaria   425 mil121 dagar
Dubai536 mil153 dagar
Sri Lanka883 mil252 dagar
Peking1234 mil   352 dagar

Från Malmö till

Stockholm55 mil15 dagar
Paris110 mil31 dagar
Rom168 mil48 dagar
Madrid215 mil62 dagar
Malta223 mil63 dagar
Gran Canaria   401 mil114 dagar
Sri Lanka868 mil248 dagar
Las Vegas1016 mil290 dagar
Peking1210 mil   345 dagar

Övriga sträckor

Öland14 mil4 dagar
Vättern runt26 mil7 dagar
Mälaren runt26 mil7 dagar
Haparanda - Stockholm87 mil24 dagar
Smygehuk - Treriksröset173 mil49 dagar
Treriksröset - Smygehuk173 mil49 dagar
Linköping - Paris144 mil41 dagar
Linköping - Dubai540 mil155 dagar
Lund - Barcelona206 mil59 dagar

Registrera med mobiltelefon

Ladda ner Wellstep-appen från Google Play/App Store, eller använd webbläsaren i telefonen.

Registrera via dator

Logga in på hemsidan för att registrera steg och aktiviteter.

Konditionstest

Kondition är en viktig resurs för att ha ork och energi till det vi vill göra. Nu ingår ett frågebaserat test i Wellstep där alla deltagare kan testa sin egen kondition och få svar på hur bra flåset egentligen är.

Testet ger dig ett så kallat testvärde. Rekommendationen vid ett stillasittande kontorsarbete är att ha ett testvärde på minst 35. Testvärdet 35 är ungefär vad som krävs för att kunna syresätta kropp och hjärna under en hel arbetsdag och även ha energi kvar efteråt. Det anses också vara ett gränsvärde för att inte riskera ohälsa kopplat till kondition. För att uppnå ett testvärde på 35 krävs det ungefär en halvtimmas daglig, lite pulshöjande, motion.

Deltagaren väljer själv efter avslutat test om denne vill spara resultatet.

Konditionstestet som är frågebaserat finns tillgängligt både i stegtävlingar och aktivitetsutmaningar och bygger på en bearbetning av en publicerad vetenskaplig artikel i Medicine and Science in Sports and Exercise.

Kom igång med 3 enkla steg

Fyll i beställningsformuläret här på hemsidan.

Skicka lista med namn, e-postadress & ev. lagindelning till oss

eller

Används vår anmälningssida där deltagarna själva kan anmäla sig.

Vi skickar ut välkomstmail till alla deltagare med instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tävlingen kan starta!

Kontakta oss gärna för mer information om de olika alternativen och vilka möjligheter.

Intresserad?

Kontakta oss om ni har några frågor om stegtävlingen!

Kontakt

Testa gratis

Beställ

Beställ idag så kan ni vara igång med stegtävlingen inom några dagar. Leveranstiden för stegräknare varierar beroende på hur många ni behöver. Normalt ligger leveranstiden på inloggningar och stegräknare på 3 dagar.

Hör gärna av er till oss om det är extra bråttom eller om ni planerar en tävling längre fram i tiden.

Beställ direkt

Back To Top