PLUS – Extra funktioner som tillval

Ta stegtävlingen eller aktivitetsutmaningen till en ny nivå genom att skapa extra motivation och engagemang med tillvalet PLUS! Detta ger tillgång till 4 extra funktioner:

Registrera bonusuppdrag för både fysisk, mental och social hälsa i aktivitetstävlingen.

Uppmuntra till att göra aktiviteter tillsammans.

Motivera till ökad motion samtidigt som ni bidrar till välgörenhet.

Matcha tävlingssidan och appen med er företagsprofil.

Läs mer om funktionerna

Hälsorelaterade bonusuppdrag

Bonusuppdrag för fysisk, mental och social hälsa

Det finns många delar i vår vardag som påverkar hälsan och inte bara fysiska friskvårdsaktiviteter eller en bra kost. Därför vill vi uppmuntra våra deltagare att hitta de där små förändringarna som tillsammans kan göra så mycket för vår hälsa.

Vi har därför lagt till en ny funktion där deltagarna kan registrera även andra bra hälsofrämjande aktiviteter som påverkar hälsan, inte bara fysiskt utan även mentalt och socialt! Bland aktiviteterna finns också utmaningar för att inspireras till att prova på nya små saker som är enkla att göra i vardagen, tar lite tid att utföra men som ändå ger stora effekter.

Bonusuppdrag behöver inte heller bara vara av hälsofrämjande slag. Har ni som företag ett organisationsmål att minska ert CO2-utsläpp? Då kan ett bonusuppdrag vara att låta bilen stå ett dygn eller välja mat med låg klimatpåverkan.

Välj om ett bonusuppdrag ska visas under hela tävlingsperioden eller under en specifik vecka.

Kontakta oss om ni vill bolla idéer för vad era bonusuppdrag kan vara!

Exempel på bonusuppdrag

Ni väljer själva vilja bonusuppdrag ni vill ha med i er tävling och hur många steg eller poäng de ska ge.

Här är några exempel på aktiviteter:

  • Haft skärmfri tid efter kl. 21
  • Testat en ny frukt eller grönsak
  • Erbjudit stöd eller hjälp till en kollega eller vän
  • Vistats i naturen
  • Stått upp och jobbat en timme i sträck
  • Tagit en lunchpromenad med en kollega
  • Plockat upp skräp

Vanliga frågor

Ja, ni bestämmer själva vilka aktiviteter som ska vara med i er tävling och hur många steg eller poäng de ska ge.

Nej, varje aktivitet kan bara registreras en gång per dag.

Det är möjligt att ha bonusuppdrag i stegtävlingen och aktivitetsutmaningen.

Absolut! Ett tips är att ha olika teaman på bonusuppdragen i de olika tävlingarna.

Ja, detta är en valbar funktion. Meddela oss innan tävlingsstart om den ska vara aktiverad eller inte.

Ja, när ni skapar ett bonusuppdrag väljer ni om detta ska visas under hela tävlingsperioden eller bara under en vecka. Ni kan enkelt skapa ett eller flera bonusuppdrag för resp. tävlingsvecka.

Nästa funktion – Gemensamma aktiviteter

Gemensamma aktiviteter

”Gemensamma aktiviteter” är en funktion som ni kan välja att aktivera i tävlingen för att uppmuntra till att göra aktiviteter tillsammans. Det är inte bara roligare att träna tillsammans, ibland behöver man någon som ser till att det faktiskt blir av!

Extra steg/poäng

Med funktionen ”Gemensamma aktiviteter” är det möjligt att tagga andra tävlingsdeltagare, och när de personer som blivit taggade loggar in, har de möjligheten att bekräfta att de har varit med. När alla deltagare bekräftat delas de extra stegen för stegtävlingen eller poängen för aktivitetsutmaningen ut.

Varje extra deltagare ger 10% extra steg/poäng. Detta innebär att 4 deltagare i en promenad på 30 minuter får 9 extra poäng, utöver ordinarie 30 poäng.

Bjud in till gemensamma aktiviteter

På tävlingssidan är det enkelt att skapa inbjudningar till gemensamma aktiviteter som antingen kan visas för alla i tävlingen eller bara för det egna laget.

Det är sedan enkelt för tävlingsdeltagarna att klicka på ”Jag hänger på” och ens namn visas då i en lista med anmälda deltagare.

Vanliga frågor

Nej, om en aktivitet ger exempelvis 4 000 steg kan man max få 4 000 extra steg.

Ja, ”Gemensamma aktiviteter” är en valbar funktion. Meddela oss innan tävlingsstart om den ska vara aktiverad eller inte.

Nästa funktion – Välgörenhet

Välgörenhet

Vill ni använda stegtävlingen som ett sätt att motivera till ökad motion på arbetsplatsen och samtidigt bidra till välgörenhet? Med PLUS-tillvalet kan ni aktivera en CSR-modul (Corporate Social Responsibility) där steg eller poäng räknas om till kronor som ni sedan skänker till valfri välgörenhet.

Välgörenheten kan utföras på två olika sätt:

  1. Ni anger ett belopp i kronor per antal steg/poäng, till exempel 10 kr till ett specifikt ändamål per 10 000 steg eller 30 poäng. Beloppet summeras ihop och presenteras för deltagarna under hela tävlingen. Det går att sätta ett max-belopp om så önskas.
  2. Ni sätter en eller flera nivåer. När företaget nått exempelvis 1 000 000 steg eller 1 000 poäng skänker ni ett satt belopp till välgörenhet. Det går att ha flera nivåer där det på tävlingssidan står vilken nivå som passerats och hur många steg/poäng det är kvar till nästa nivå.
  3. I aktivitetsutmaningen går det även att beloppet till välgörenhet baseras på antal procent som klarar målet på 30 minuter. Ni sätter då ett maxbelopp som motsvarar att alla deltagare klarar 30 minuters aktivitet under utmaningens alla dagar.

Hör av er till oss om ni har några frågor eller om ni har önskemål kring hur ni vill att er tävling med inriktning mot välgörenhet ska fungera.

Wellstep tillhandahåller endast en visuell presentation. Ni hanterar själva pengarna och bestämmer vart och hur pengarna ska skänkas.

Välgörenhetstävling
Välgörenhetstävling
Nästa funktion – Branding

Branding av tävlingen

Skapa extra motivation och samhörighet i tävlingen med att aktivitetstävlingen använder samma grafiska profil som ert företag. Med PLUS kan man som administratör enkelt ändra Wellsteps färger för att matcha er företagsprofil.

Det är även möjligt att lägga in er logotyp i tävlingen om ni så önskar.

Kostnad

Kostnad

PLUS är ett tillval för stegtävlingar och aktivitetsutmaningar.

Vid enstaka tävlingar kostar tillvalet 29kr per deltagare. I årsabonnemanget ingår det utan extra kostnad!

Kontakta oss för mer information